Català / Español / English  ·  TEL. 937 610 596 · EMAIL fonlladosa@escolesfonlladosa.cat

Notícies

SORTIDA PEDAGÒGICA 4t ESO: MUSEU HISTÒRIA DE CATALUNYA I REFUGI 307

24-02-2017

1.- Visita i taller al Museu d'Història de Catalunya. Amb aquest taller didàctic hem aconseguit que l’alumnat s'acosti a les vivències de les persones que van viure la Guerra Civil.

A partir de la recerca i la consulta de fonts, els alumnes han descobert quatre històries de vida: el soldat del front, el voluntari i mestre mobilitzat, la dona treballadora i la jove minyona a la reraguarda. 
2.- Refugi 307: el Refugi 307 és un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil amb l’objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats que va patir Barcelona.

El refugi va ser excavat gràcies al treball de molts veïns al barri del Poble Sec.

Disposa de tres entrades d’accés al carrer Nou de la Rambla i té a prop de 400 metres de túnels, amb una alçada de 2,10 metres i una amplada que oscil·la entre 1,5 i 2 metres. El refugi comptava amb diverses estances: lavabos, font, infermeria, sala d’infants i llar de foc, entre d’altres.

Recorrent-lo es poden reviure les angoixes d’una ciutat que durant la Guerra Civil es va enfrontar a un fenomen nou: el bombardeig indiscriminat de la població civil, una pràctica militar que només havia estat breument assajada durant la Primera Guerra Mundial.

El Refugi 307 és un dels millors exemplars de refugi construït a Barcelona i alhora esdevé un autèntic memorial de la lluita per la supervivència i el desastre de les guerres.


Xarxes socials: