Notícies

PROJECTE DONACIÓ DE SANG 3r ESO

21-12-2018

Aquest any va ser la tercera donació protagonitzada per les Escoles Fonlladosa, i fins ara, la més exitosa. Durant un trimestre els alumnes de 3r d’ESO vam estar preparant aquest projecte, amb la finalitat de superar els 184 donants de l’any passat. Per major comoditat, vam repartir-nos les tasques i vam dividir la classe en diferents grups i així poder fer un treball de major qualitat. Amb això, van sortir cinc grups: disseny, vídeo, cançó i difusió.

 Al grup de disseny es van fer samarretes, pancartes, cartells i fulletons, van encarregar polseres (regal per als donants) i van decorar els passadissos; el grup de vídeo es va encarregar de crear un vídeo publicitari per anunciar la campanya; un petit grup va editar la lletra d’una cançó coneguda (Moves Like Jagger - Maroon 5), per tal que la lletra incités a la gent a donar sang, i, finalment, difusió s’encarregà de crear les xarxes socials de la campanya, dissenyar les piràmides informatives per als aparadors de les botigues i els tríptics, que després van ser repartits per les classes i també per les cases de Malgrat, Pineda, Santa Susanna, etc. 

A més del material proporcionat per a anunciar la campanya, el dia 3 de desembre es va fer una jornada de sensibilització que va consistir en una marxa pels carrers de Malgrat acompanyada per percussió, una gran pancarta i molta gent repartint fulletons que, tot plegat, pretenia aconseguir que tota la gent present se sumés al projecte.

 Finalment l’11 de desembre va arribar, amb col·laboracions voluntàries dels alumnes en múltiples parts del projecte i un equip de metges del Banc de Sang i Teixits, i amb l’emoció de tot el poble per veure els resultats. Gràcies a l’esforç dels últims mesos i de la gran difusió feta, es van aconseguir les admirables dades de 84 donants tan sols al matí i 143 a la tarda, superant per 43 donants el rècord del curs passat.

 Amb tot això, els alumnes de 3r d’ESO us volem donar les gràcies a totes les persones que van venir a la donació, tant les que van donar com les que finalment no van poder, i també a totes les persones que han fet possible aquest projecte.


Xarxes socials: